De Onttegel! Challenge

Met de Onttegel! Challenge werd bij het Verbond van Verzekeraars een serieuze boodschap op een interactieve en humorvolle wijze gebracht. De Onttegel! Challenge was een wedstrijd tussen verschillende teams van verzekeraars uit Nederland waarbij een stukje bestrating in de buitenruimte van het Spant! in Bussum weggehaald werd en een zo aantrekkelijk mogelijk minituintje werd aangelegd. Met speciale gereedschappen zoals de klinkertrekker en tegelzuiger gewapend werd behendigheid en teamgeest van de deelnemers op de proef gesteld. 

Met diverse materialen en planten werden zo aantrekkelijk mogelijke minituintjes gemaakt onder het toeziend oog van een professionele jury. Gekeken werd of het onttegelen op een adequate wijze gebeurde, was er bijvoorbeeld sprake van unieke aanpak of zich onderscheidende samenwerking?

Daarnaast werd de inrichting van de minituin beoordeeld op factoren die positieve invloed hebben op het klimaat; waar is veel zon of juist schaduw en goede verspreiding van regenwater?. De winnaar ontving uit handen van de jury een vergulde grinttegel! Na afloop zijn de minituinen geplaatst bij de diverse verzekeringskantoren in Nederland waarbij het weghalen van de verharding opnieuw plaatsgevonden heeft.