Good Food Microclimates, Expo Milano 2015

Tijdens de Milaan Expo 2015 hebben we de beste locaties voor het project ‘Good Food Microclimates’ in de stad verkent door bezoekers van de expo te interviewen en hen te vragen naar de ruimtelijke, klimatologische- en sociale omstandigheden in de stad Milaan. Met deze informatie stelden een wij een speciale kaart samen die we aan de Nederlandse consul, de heer De Waal, na de expo hebben aangeboden. Je kunt nog steeds plekken in Milaan die stadslandbouw(moestuinen) en klimatologische veranderingen nodig hebben toe voegen op de kaart hieronder.

Hoe werkt het? Open de kaart, klik op de 'drop' button in de werkbalk aan de bovenkant van de pagina, versleep de '+' en plaats deze op de gewenste locatie, klik nogmaals en dan kun je een titel of url toevoegen naar een gewenste website. Bedankt voor je bijdrage!

 

Bij de EXPO Milaan 2015 presenteerden we twee installaties: de 'Climate Rescue Unit' en het kunstproject 'Good Food Landscape'

De Climate Rescue Unit is voorzien van film-, informatie- en speciale gereedschappen voor professionele operaties om het klimaat te redden. Tijdens de Expo Milaan 2015 werd de unit gebruikt om bezoekers te informeren en te helpen bij het in kaart brengen van de ‘Good Food Microclimates’ in de stad Milaan.

Binnen de laboratorium Jeep was het 'Good Food Landscape' te zien met een aangepast LED-verlichting systeem (Lemnis Oreon) en een micro-landschap met kruiden- en kiemgroenten (Koppert Cress).

Laatste dag op de expo; omdat we een hekel hebben aan het weggooien van voedsel, zijn we begonnen met onze campagne: Save the veggies! We deelden de oogst van het 'Good Food Landscape' (de kruiden- en kiemgroenten) uit aan honderden italiaanse en internationale bezoekers van de EXPO!

2 oktober, film 'A Growing Exchange', The Greenhouse

Presentatie voorlopige kaart aan Nederlandse consul en de film screening  ‘A Growing Exchange'. Een tweede kaart met de Good Food Microklimaten werd gepresenteerd aan het einde van de expo. Met wethouder Karsten Klein (Gemeente Den Haag) bezochten we de Climate Rescue Unit en het Good Food Landscape.