Film ZandZicht, pop-up cinema CineMare, Zandmotor

Het Laboratorium voor Microclimaten presenteerde op 22 september i.s.m. de Satellietgroep in bijzondere weersomstandigheden haar openlucht bioscoop CineMare op de Zandmotor in Kijkduin. De LfM Climate Rescue Unit was getransformeerd tot de LfM Pop-Up Cinema. Na een langere periode van onderzoek besloot LfM de Zandmotor vanuit zeeperspectief te benaderen. Gedurende de zwemtocht van 4 km rond de Zandmotor die Annechien maakte zijn de filmopnamens gemaakt voor Zandzicht door haarzelf door middel van een bodycam en door Gert-Jan vanaf de reddingsboot;

Presentatie 22 sept; op de aanvankelijk zonnige najaarsmiddag pakten donkere wolken zich boven de Zandmotor samen...

Voordat de film begon konden bezoekers genieten van de soep die Onkruidenier Jonmar van Vlijmen serveerde; bereidt met ingredienten van de kust. Reddingsbrigade Ter Heijde behoorden tot de ere gasten! Annechien kwam in de slotperformance in wet-suit uit de zee en gaf commentaar bij de film.

Aan Zandzicht ging een maandenlang research vooraf waarbij we gestart zijn op de Zandmotor zelf. We hebben onderzocht hoe de wind duinvorming stimuleert en hoe pioniersplanten hier eenvoudig vestigen. Vervolgens is een voorstel gemaakt waarbij materialen van de kust gebruikt worden om deze duinvorming te stimuleren.