Microclimates Take Over

Voor de reizende tentoonstelling “NOT out of sight, NOT out of mind” ontwierp LfM een reeks microklimaten, waarbij micro-landschappen op huishoudelijke apparaten werden aangebracht. De apparaten werden verzameld bij een afvalcentrale en inspiratiebron voor de mini-landschappen was het natuurlijke landschap en de weelderige mos vegetatie van Letland. De microklimaten - kleine ecosystemen die verschillen van hun omgeving - bootsen het lokale landschap na terwijl ze worden geplant op afgedankte huishoudelijke apparaten en benadrukken het verschil in schaal tussen afval en de omgeving. Om de effecten van klimaatverandering te verminderen, is het nodig om natuur meer ruimte geven in ons dagelijks leven en in onze directe omgeving.

Het verblijf tijdens de residentie in Cesis, Letland bood de gelegenheid onderzoek te doen naar opvallende kenmerken van de Letse natuur. Bijzondere mossoorten zijn uitgangspunt geweest voor de minilandschappen die aangebracht werden op de verschillende huishoudelijke apparaten.

De reizende tentoonstelling zal plaatsvinden op drie locaties in Letland en drie locaties in Esland en duurt tot september 2020.

WasteArt-Poster.png