OasISH Island, een drijvende oase voor Den Haag!

Wereldpremière: OasISH Island, een drijvende oase voor Den Haag!

Achter het strand van Kijkduin ligt een prachtig, maar verborgen, duingebied met een grote diversiteit aan flora en fauna. De International School The Hague, gelegen in dit gebied, heeft het plan opgevat om samen met kunstorganisatie het Laboratorium voor Microklimaten, het Wellantcollege en de ISH Enterprise Association, een uniek kunst- en wetenschapsproject OasISH Island te realiseren.

Dit drijvende eiland in de vijver voor de school is geheel zelfvoorzienend, heeft een helofytenfilter/regenwatersysteem en vormt met een artificieel duinlandschap, stadslandbouwzone en de experimentele teelt van eetbare gewassen een drijvende oase voor mens en dier. Bovendien is het eiland voorzien van een innovatief technisch systeem met zonnepanelen en kan gemonitord worden door middel van een door de leerlingen ontwikkelde App. 

Het eiland van zes bij zeven meter kan voor werkzaamheden naar de aanlegsteiger getrokken worden om door leerlingen bezocht of verzorgd te worden.

Op donderdag 21 juni a.s. om 13.30 uur wordt OasISH Island feestelijk geopend door burgemeester Pauline Krikke, Hoogheemraad Dhr. Marcel Houtzager en principal secondary; Mr. David Butcher.

Adres: International School The Hague, Wijndaelerduin 1, 2554 BX Den Haag
S.v.p. even aanmelden (info@microclimates.nl) of u aanwezig wilt zijn en met hoeveel mensen u komt!

Laboratorium voor Microklimaten: Annechien Meier en
Gert-Jan Gerlach; info@microclimates.nlOasISH
Projects Coordinator: Elisabeth Chute; e.chute@ishthehague.nl
Enterprise Association Coordinator: Sam Inziria; s.inziria@ishthehague.nl

schetsvoorstel OasISH Island

schetsvoorstel OasISH Island

Live the Language

Collaborating with director Gustav Johansson, EF International has been promoting international study abroad programs with a charming series of videos. Shot by Niklas Johansson and accented with Albin Holmqvist's overlaying typography, each video is a poignant summation of various cultural capitals, ranging from Barcelona to Sydney, from London to Los Angeles.

Check out the full series and campaign here.

Concept, Directed & Edited by Gustav Johansson 
Shot by Niklas Johansson 
Produced by Lolo Uggla 
Typography by Albin Holmqvist 
Music by Magnus Lidehäll 
VFX Goodmotion