Zandmotor, Kijkduin

Zandmotor
Afgelopen twee weken onderzocht LFM, op uitnodiging van de Satellietgroep, de Zandmotor in Kijkduin; een innovatieve methode voor kustbescherming in Nederland.

De Zandmotor
Afgelopen twee weken onderzocht LFM, op uitnodiging van de Satellietgroep, de Zandmotor in Kijkduin; een innovatieve methode voor kustbescherming in Nederland. De Zandmotor kan worden gezien als een groter microklimaat. Een stuk aangelegde, onontgonnen kust waar de eerste flora en fauna voorzichtig ontwikkelen. Het lab wil deel te nemen in dit proces en zal een aantal tijdelijke kunstmatige microklimaten op locatie te maken om de groei van pioniers planten te bevorderen. Onze eerste  verkenningen op de Zandmotor worden besproken met kustexperts en vastgelegd middels fotografie en film. 

Commissioned by the Satellietgroep, last two weeks LFM investigated the Zandmotor (Sand Engine)at Kijkduin; an innovative method for coastal protection in the Netherlands. The Sand Engine can be seen as a greater microclimate. A piece of landscaped, undeveloped coast where the initial flora and fauna has been developed carefully. The lab wants to take part in this growing  process and will create a number of temporary artificial microclimates to stimulate the arrival of pioneer plants too. Plant location Our first explorations in the Sand Motor will be discussed with coastal experts and recorded by photography and film.

Info: http://www.satellietgroep.nl